Portfolio

Kuvassa verhoomokoira Sofi. Päivystää niinä päivinä verhoomolla, kun verhoilijan vanhemmat eivät ole sitä mieltä että Sofi tarvitsee erityiskohtelua isovanhempien luona. Tykkää haukkua kaikki tulijat mutta kyllästyy nopeasti, jos ei tule rapsutuksia. 

Mikään verhoilutyö ei ole liian pieni tai iso kun kyse on tunnearvosta

Usein nykyään ajatellaan huonekaluja vain käyttöesineinä mutta ne ovat myös paljon enemmän. Tunnearvoa saattaa nostaa esimerkiksi ensimmäisellä palkalla ostettu sohva, isovanhemmilta peritty arvohuonekalu, jonka muistaa lapsuudesta, rakkaalle koiralle ostettu rahi, jotta koira vanhana pääsee helpommin sohvalle.

2020-2021 valmistuneita töitä

(Onneksi niitä on paljon enemmän mutta verhoilija on laiska nettisivujen päivittäjä)

Loppuvuoden 2019 töitä


Sohvan uusi päällinen

Perintösohva sai uuden kauniin punaisen kankaan ja pyöreät tyynyt.

Akustiikkakankaita

Verhoilualan messuilta lokakuussa hankin kankaita, jotka soveltuvat erilaisiin akustiikkaa parantaviin tiloihin.

Swedese Lamino

Klassikkotuoliin tehtiin puukorjaus ja fiksattiin lampaantaljaa sekä kantavaa kangasta lisättiin pohjaan. Tuoli on vuodelta 1963 ja kerran on päällinen vaihdettu vuosien saatossa. Nyt saatiin lisävuosia vielä hyväkuntoiselle päälliselle. 

Uudet pehmusteet korituoliin


Asiakkaan korituolit saivat uudet pehmusteet ja kangas on Marimekon (asiakkaan oma). Raikas kokonaisuus!

Eleetöntä mutta tyylikästä


Tuoleissa uusittiin kaikki pehmusteet ja verhoilukankaaksi valikoitui Johanna Gullichenin ihana Nereus. Puuosat liimattiin uudelleen ja lakattiin. Tässä tapauksessa kangas on niin vahva että kun tuolit olivat vierekkäin, ei haitannut yhtään vaikka tuolin malli on erilainen.

Divaanisohva

Asiakkaan Ekornes-divaani vuodelta 1980 verhoiltiin värikkääseen Laurizonin Fruit-kankaaseen. Kangas on niin kaunis että verhoilijakin oli hyvällä tuulella leikatessaan kangasta. Tereenä käytettiin Laurizonin Bolshoi-kangasta (väri Turtle). Vahvan värinen tere antoi kivan särmän ja toi ryhdikkyyttä verhoiluun.

Simpukkasohva

Suloinen kahden istuttava simpukkasohva sai päällensä toisen verhoilun ja uudet sisuskalut. Näiden vanhojen huonekalujen kunnostus ja verhoilu ovat todellakin kiertotalouden ytimessä. Ja ei voi olla mainitsematta kauneutta, jota se tuo kotiin.

Kauniit 1960-luvun tuolit 

Pidän itse todella paljon tämänkaltaisista huonekaluista, nämäkin sirot kaunottaret saivat päällensä sini-harmaan kankaan. Kangas on helppohoitoinen ja kestää hyvin puhdistamisen vedellä. Istumismukavuus nousi huimasti, kun vanhat puulastut ja muut pehmusteet vaihdettiin vaahtomuoviin ja vanuun. Puuosat käsiteltiin puuöljyllä ja saatiin hyvään kuntoon. Samalla vaihdettiin ruostuneet messinkiruuvit uusiin.

Ihana ja rakas nojatuoli

Omistajarouvan ja koiran lempituoli sai yllensä vaaleanharmaan ja pehmoisen Yedi-kankaan. Selkätyynyä muokataan vielä mukavammaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi.

Vähän harvinaisempi työ

En juurikaan tee autoverhoiluja mutta asiakas sai minut ylipuhuttua laittamaan paikoilleen Amerikasta tilatut valmiit päälliset. Työ oli haastava, vaati hankkimaan uusia työkaluja mutta olimme kummatkin, asiakas ja minä, tyytyväisiä lopputulokseen. Yllätyksiä oli matkalla mutta niistä selvittiin. Cadillac 1980-luvulta sai uudet kuosit ja taas on kiva kruisailla kesällä.

Suloinen pieni punainen rahi

Rakkaan ystävättäreni koira on ikääntymässä ja tarvitsee hieman apua päästäkseen sohvalle rapsuteltavaksi. Mittailimme korkeuksia ja päädyimme tähän rahiin. Kangas on Eurokankaasta (kevät 2019).

Hyvin on Jade-staffi oppinut käyttämään rahia ja pääsee helposti sohvalle. Kun rahia ei enää koira tarvitse, on tämäkin helppoa ja edullista verhoilla uudelleen ja löytää uusi käyttötarkoitus.

Tuoli pukeutui raitaan

Vaaleat kukkakuviot vaihtuivat sähäkkään raitaan. Kankaana Annalan ihana Saturnus.

Keinutuoli

Myynnissä liikkeessä

Ruskea keinutuoli, tukeva mukava istua. Istuinpäällisen väri voidaan vaihtaa asiakkaalle sopivaksi. Tiedustele hintaa.

1960-luvun kaunotar


Ihana ruudullinen 1960-luvun tuoli etsii uutta kotia. Vaahtomuovit vaihdettu, samoin istuinvyöt ja päällystyskangas. Jalat on käsitelty uudelleen.

Tuoli on myynnissä liikkeessä, tiedustele hintaa!